sonraki önceki

Körinin faydaları

Genelde en çok tavuk soslarında kullanılan köri, birçok hastalığa karşı savaşıyor.

Genelde en çok tavuk soslarında kullanılan köri, bakteri ve mantarlara karşı koruma sağlıyor. Çayla birlikte tüketildiğinde kilo verdirici etkisi olan bu baharatın diğer faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca anlatıyor.

• Anti-enflamatuardır.

• Yapısındaki aktif bileşen 'kurkumin' maddesi, antioksidan ve anti-enflamatuar özelliğiyle eklem iltihabını azaltmaya yardımcı olur.

• Çalışmalarda meme, prostat , kolorektal, pankreas ve melanom cilt kanserleri üzerinde olumlu etkileri görülmüştür.

• Kurkimin, bellek geliştirmeye yardımcı olarak "alzheimer"ı önleyici etki sağlar.

• Cinsel yolla bulaşan çeşitli hastalıkların tedavisinde etkilidir.

hurriyetaile

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

E-BÜLTEN KAYIT e-posta adresinizi bırakın, güncel haberlerden, etkinliklerden ve fırsatlardan sizi haberdar edelim... gönder